Første kvinnelige ordførerveksling i Hurum

Det ble ingen overraskelser da Monica Vee Bratlie (H) og Gunn-Torill Homme Mathisen (V) ble innsatt som henholdsvis ordfører og varaordfører på tirsdag. For andre gang i historien sitter det nå to kvinner på topp i Hurum. Og for første gang overtar en kvinne etter en kvinne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Monica Bratlie og Gunn-Torill Homme Mathisen

Foto: Per Eivind Knudsen, Røyken og Hurums avis

Valget av Hurums nye ordfører var enstemmig, noe som kan skyldes Høyres brakvalg lokalt. Derimot var det forsøk på å gjøre endringer på varaordføreren fra både Frp og Ap.

– Vi mener Høyre har gjort et så godt valg, og vil at dere også skal ha varaordføreren. Jeg foreslår derfor Bjørn Tore Hansen får denne plassen, sier Trond Røed (Frp) fra talerstolen.
Ap oppnådde 30 prosent av stemmene under høstens kommunevalg, og mente derfor at det burde holde for å få tak i varaordføreren.

– Vi er det nest største partiet og foreslår derfor at plassen går til Kent Lippert Olsen, foreslår Elin Volden Drijfhout (Ap).

Men samarbeidspartiene H, V, KrF og Sp har til sammen 19 av de 29 stemmene i kommunestyret, så Gunn-Torill Homme Mathisen ble valgt med et klart flertall.

Les hele oppslaget i Røyken og Hurums Avis

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**