Unge Venstre stiftet i Malvik

Onsdag 19. oktober Kl 20.22 ble Malvik Unge Venstre stiftet på Vikhammer Ungdomsskole. Mathias Eilertsen, leder i Trondheim Unge Venstre, og Baard Salvesen, nestleder i Sør-Trøndelag Venstre, tok turen ut til Vikhammer onsdag 19. oktober og møtte 7 sterkt engasjerte ungdommer ifra Malvik som kl 20.22 stiftet et lokallag av Unge Venstre i Malvik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


“Det å sende enslige mindreårige asylsøkere ut av landet er på trynet og det vil jeg ha en slutt på,” uttaler Michelle Fløisand, nyvalgt leder med ild i blikket. “Unge Venstre har samme politikk på dette som organisasjonen PRESS som jeg allerede er med i, så valget av parti var lett”

“For meg er kampen mot datalagringsdirektivet den viktigste”, sier Thomas Jensen, nestleder Unge Venstre Malvik. “Georg Apenes, tidligere direktør for Datatilsynet, har startet foreningen Digitalt Personvern sammen med onkelen min Fredrik Øvergård (1. vara i kommunestyret i Malvik for Venstre) og jeg vil gjøre mitt igjennom Unge Venstre som har vært de hardeste motstanderne av direktivet”. Thomas studerer på datalinjen på Stjørdal videregående skole og har innsikt i hvor tåpelig og altoverskyggende overvåkende dette stortingsvedtaket er.

“Stemningen var fantastisk og jeg gleder meg til å sette igang arbeidet med å få Malvik ut av grøfta”, sier Nikita Johansen, fersk økonomiansvarlig i Unge Venstre Malvik.

Opprettelsen av lokallaget er en del av den sterke veksttrenden i Unge og “Gamle” Venstre som doblet sin oppslutning i høstens valg.

“Miljø og dyrevelferd er en av de sakene som er mitt hjerte nærmest,” sier Christina Amundsen. “Unge Venstre er det ungdomspartiet som tar dette spørsmålet mest på alvor, bl.a ved å kjempe for nedleggelse av pelsdyrfarmer og opprettelsen av et eget dyrepoliti”, fortsetter den ferske ungdomspolitikeren.

Malvik Venstre mottar ungdomsorganisasjonen med åpne armer og fast styreplass i styret.

“Dette bekrefter ettertrykkelig at doblingen i antall stemmer og oppslutning for Venstre i Malvik ikke er noen tilfeldighet og vi gleder oss til fortsettelsen”, sier Fredrik Øvergård som representerte styret på oppstartsmøtet.

Styret i Unge Venstre i Malvik

Foto: Fredrik Øvergård

Styret i Unge Venstre Malvik består av følgende:

Leder: Michelle Fløisand, 1993, Vikhovlia
Nestleder: Thomas Jensen, f.1993, Vikhammer
Økonomiansvarlig: Nikita Johansen, f.1993, Vikhammer
Styremedlem: Christina Amundsen, f.1994, Hundhammeren
Styremedlem: Roar Nubdal, f.1994 Hommelvik

1. vara: Linn Mikalsen, f.1994 Jonsvannet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**