Rådmannen vil øke eiendomsskatten i Råde – V/H/FrP nekter

Det var et lite lystelig budsjett Rådmannen i Råde, Morten Svegård, la frem for Formannskapet torsdag. Rådmannen mente man må igangsette nesten alle kuttene i det såkalte “Prosjekt 20 årsverk” og oppjustere eiendomsskatten fra 2 til 3,5 promille.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Rafshol, Stensrød og Lilleng i lystig lag valgnatten. Nå truer Rådmannen med økt eiendomsskatt.

Rafshol, Stensrød og Lilleng i lystig lag valgnatten. Nå truer Rådmannen med økt eiendomsskatt.

– Nei, nei, nei, kom det kjappt fra de tre posisjonspartienes frontfigurer Christian Holstad Lilleng (Venstre), Rene Rafshol (Høyre) og Frederikke Stensrød (Frp). De lovet på heder og ære til de fremmøtte at å øke eiendomsskatten kom ikke på tale.

– Nær 60% av Råde befolkning har stemt for en forandring i Råde, og det vil de merke gjennom det justerte budsjettet vi vil fremme 17.desember, var ordfører Rene Rafshols umiddelbare kommentar. FrPs Frederikke Stensrød mente det var en tøff beskjed å få, men lovte å trykke til å forhandlinger og justeringer.

Christian Holstad Lilleng

Christian Holstad Lilleng
Foto: Sissel K Haugen

– Som vi sa i valgkampen, så regnet vi at det ble tøfft å senke eiendomsskatten det første året. Noe vi får bekreftet til fulle her, forteller Venstre-leder Christian Holstad Lilleng. – Vi arver et solid underskudd fra Ap/Krf/Sp men har lovet velgerne våre å ordne opp i det. Det blir tøfft, men vi skal klare det i løpet av den inneværende perioden.

– Å heve eiendomsskatten er uhørt og kommer ikke på tale, avslutter Lilleng

Les også: Derfor sier Venstre nei til eiendomsskatt.

Tilbake til forsiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**