– Uverdig behandling av elevene

Gruppeleder i Østfold Venstre, Per Magnus Finnanger Sandsmark, reagerer kraftig på at det er gjennomført narkorazzia på Frederik II videregående skole uten at det er noen konkrete mistanker på forhånd.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Per MF Sandsmark, her sammen med Moss Venstres Sindre W Mork, reagerer kraftig på razziaen på Fredrik II vgs.

Per MF Sandsmark, her sammen med Moss Venstres Sindre W Mork, reagerer kraftig på razziaen på Fredrik II vgs.
Foto: Per Elling Braseth-Ellingsen

– I Norge lever vi heldigvis i et demokrati der man er uskyldig til det motsatte er bevist. Når rektor ved Frederik II og Østfold politidistrikt utfører razzia på en videregående skole uten mistanke eller dom så bryter de dette prinsippet, sier Finnanger Sandsmark (V).

Ungdom som faller utenfor må behandles som folk
– For at Politiet og myndighetene skal ha tillitt må de opptre i tråd med folkeskikk og behandle ungdom på en skikkelig måte. Du får ikke bukt med rusmiddelbruk ved å straffe folk og henge folk ut i skolegården. Du får bukt med rusmiddelbruk ved å ta ungdom på alvor, sier Venstrepolitikeren.

– Ungdom i utenforskap må tas inn i varmen, ikke henges ut og kastes utfor stupet. Vi må huske at dette ikke er de ungdommene som har mest tillit til myndighetene fra før av. Da må man ta dem på alvor så de kan få den tilliten, sier Finnanger Sandsmark.

Skal ta opp saken i fylkestinget
– Jeg vil ta dette opp i opplæringskomiteen i fylket. Slik mistenkeliggjøring av elevene våre kan vi ikke ha i den videregående skolen. Folk er folk også om de går i videregående skole, også om de bruker narkotika, avslutter han.

Les mer hos NRK Østfold.

Tilbake til forsiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**