Skytter-Lilleng ekstra glad for Venstre-budsjettet

– Jeg har jo ikke selv vært med på prosessen rundt Venstres alternative statsbudsjett, så du kan trygt si at jeg smilte godt da jeg så at Venstre prioriterer skytterne mer enn den sittende regjeringen, ler tidligere landslagstrener i skyting, nå kommunestyremedlem for Venstre i Råde, Christian Holstad Lilleng.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Steffen Kristiansen og de andre skytterne får mer penger fra Venstre enn fra Regjeringen.

Steffen Kristiansen og de andre skytterne får mer penger fra Venstre enn fra Regjeringen.

Venstres Stortingsgruppe er sterkt uenige med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SVs nedprioriteringer av Det Frivillige Skyttervesen (DFS). — Regjeringen har tatt bort 20% av DFS’ bevilgning, noe som har ført til ramaskrik ute blant skytterne og skytterlagene, forteller Lilleng som selv har vært på Kongelaget på Landsskytterstevnet to ganger. — Det at Venstre er sitt ansvar bevist i forhold til den frivillige idretten er jo gull. Det sier jeg ikke bare som tidligere skytter, men også som samfunnsengasjert borger.

På spørsmål om dette kun er et frieri fra Venstre i et urealistisk alternativt budsjett blir Lilleng alvorlig: – Nei, det er jeg veldig sikker på at det ikke er. Jeg må innrømme at jeg sendte en SMS til Trine Skei Grande og Odd Einar Dørum, for å sjekke hvorfor nettopp dette var med. Svaret var så enkelt som at Venstre tar sin historie alvorlig og at skyttersporten er en viktig del av det norske forsvaret. Faktum er at det var Venstrefolk som stiftet de aller fleste skytterlagene og ikke minst var det Venstre som opprettet Det Frivillige Skyttervesen på Stortinget i 1893 – sånt forplikter.

Venstrefolk stiftet de fleste skytterlagene i Norge.

Venstrefolk stiftet de fleste skytterlagene i Norge.

Venstres statsbudsjett er målrettet mot en satsning på forskning og utdanning, på gründere og nye bedrifter, samt en økning i bevilgningene til jernbane og kollektivtransport. — Det som gjør meg trygg på at sentralstyret ikke bare er på frierferd til skytterne med en slik ekstrabevilgning er at de har omprioritert 17 milliarder i forhold til Regjeringen, bruker mindre oljepenger og mindre penger totalt, avslutter Lilleng

Venstres alternative budsjett finner du her.

Tilbake til forsiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**