Bred støtte for Dynamittmuseet

Henrik Arctander (12) brenner for å bevare Dynamittmuseet på Engene i Sætre, og han får bred støtte både hos lokalbefolkningen og lokalpolitikerne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Henrik Arctander - Liberal og engasjert ungdom som kjemper for Dynamittmuseet i Sætre.

Henrik Arctander – Liberal og engasjert ungdom som kjemper for Dynamittmuseet i Sætre.
Foto: Finn Dale Iversen

I forrige uke inviterte unge Arctander til åpent møte på Losen. Rundt 50 tilhørere møte opp, deriblant Dynos tidligere direktør Per Gustav Løvold og flere andre tidligere ansatte.

Før debatten blir filmen om Dynamittmuseet og sprengstoffindustrien på Engene vist på storskjerm. Det blir både et vemodig og morsomt gjensyn med en, også i verdensmålestokk, unik bedrift.

Engene Sprengstoffhistorisk Industrimuseum ble åpnet i 1983, og filmen ble laget i 2004.
Museet var åpent for publikum, men da australske Orica Mining Services overtok området i 2006 stengte de portene for publikum.

Les hele oppslaget i Røyken og Hurums Avis.

Varaordfører i Hurum, Gunn-Torill Homme Mathisen (V), er imponert over engasjementet Henrik viser.
– Det er veldig bra at han har tatt grep i denne saken. Sin unge alder til tross, så har han klart å skape blest og ny interesse rundt Dynamittmuseets videre skjebne. En skjebne som ligger i hendene på australske Orica.

– Her må både lokalbefolkningen og politikerne kjempe sammen for at ikke en viktig del av Sætres historie blir borte, men bevares og åpnes for offentligheten igjen, sier hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**