Ikke gjennomslag for utbygging av vei på Fylkestinget

Ap, Sp, Krf og SV stemte ned forslaget om sette i gang utbygging av Rv 33 over Tonsåsen i 2012. Dette ble klart på Fylkestinget i Oppland 14. desember.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Fonsveien mars 2010

Foto: Gerd-Eva Holtung

Fylkestinget har vært samlet 13. og 14. desember. I budsjettet for 2012 foreslo Høyre, Frp og Venstre å bruke 200 millioner kroner for å prioritere to veier i Oppland: Skåbuveien og Skardtjernet – Tonsåstoppen. Partiene hadde funnet dekning ved å bruke 50 millioner av de 180 millioner kronene som står i Opplands Kraft AS. Resten på 150 millioner lånes. I dag har Oppland fylkeskommune en rente på lån på ca. 3 %, og en slik satsing som omtalt vil koste 4,5 millioner kroner i året. Det har fylkeskommunen råd til. Opposisjonspartiene er skuffet over at Ap og Sp i fylkeskommunen ikke ville følge oss på denne satsinga på vei. Innbyggerne i Valdres har Tonsåsen som sjukehusvei, og det er på tide å få oppgradert den delen som står igjen. Det er ikke nødvendig å rope på bomfinansiering i denne omgang. Det finnes helt klart handlingsrom i fylkeskommunen til en nødvendig oppgradering av veien over Tonsåsen.

Oppland Høyre, Jørand Ødegård Lunde,
Oppland Frp, Olaf Nils Diserud,
Oppland Venstre, Eivind Brenna.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**