Vil ikke innføre tankepoliti

Debatten om endringer i norsk lovverk knyttet til terror er tilbake og nå advarer Venstre-leder Trine Skei Grande mot haste-lover etter 22. juli. – Vi kan ikke straffe folk for å tenke på terror, sier Venstre — lederen til TV2 og Dagbladet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande

Venstre avviser å forhaste seg
Forrige uke falt dommen i terrorsaken der tre menn sto tiltalt for terrorplanlegging, og kun to ble dømt for å ha inngått terrorforbund. Det førte til krav om endringer av loven fra leder av Justiskomitéen på Stortinget, Per Sandberg. Han vil stramme inn på loven.

Venstre reagerer på Sandbergs utspill og advarer mot å forhaste seg med lovendringer så tett opp mot 22. juli.

– Når det har funnet sted en stor katastrofe, er det aldri lovene som lages i kjølvannet som står seg best, sier Skei Grande.

Tankepoliti er ikke svaret
Venstre er åpne for å se på lover knyttet til planlegging og endringer av den, men å forby tanker ønsker ikke Venstres leder å begi seg inn på. — Tankepoliti er noe man må reise på studietur til regimer vi ikke liker å sammenligne oss med for å se, og det tror jeg ikke vi ønsker i Norge.

Se oppslag på Dagbladet.no her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**