Monsterhuset på Nærsnes rives – Venstre jubler

Tidligere denne uka sto det et stort oppslag om det såkalte monsterhuset på Nærsnestangen i Dagens Næringsliv. Grunnen er at eieren, Tim Isden, må rive villaen til 23 millioner kroner fordi den er bygget 2 meter for høyt. – Dette er en gledelig nyhet, kommenterer Venstres Rebekka Borsch som har kjempet for rivingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Dette huset på Nærsnes har i flere år skapt protest. Nå skal det rives.

Dette huset på Nærsnes har i flere år skapt protest. Nå skal det rives.
Foto: Rebekka Borsch

For tre år siden gikk Røyken Venstre for første gang ut med kritikk av det overdimensjonerte byggeprosjektet rett ved sjøen på vakre Nærsnes. Huset hadde blitt ført opp på en måte som ikke vær i tråd med forskriftene, mente Venstre og mange innbyggerne denne gangen. Det ble blant annet sprengt ut over 4000 kubikk med stein i strandsonen, utnyttelsesgraden var for høy og i tillegg ruvet huset som en vegg i landskapet.

Kommunen mente denne gangen at de ikke kunne foreta seg noe så lenge huset ikke var helt ferdigstilt, noe som Venstre stilte seg undrende til. Så gikk byggeherren konkurs, og hele prosjektet stoppet opp.

Rebekka Borsch

Foto: privat

Siden 2008 har byggeplassen stått forlatt, huset såtr ukledd og det svare byggeprosjektet råtner på rot. I fjor sommer gjentok Røyken Venstre sin kritikk i et oppslag i Drammens Tidende og krevde huset nok en gang revet. Ifølge oppslaget i DN den 14. februar må investoren som står bak prosjektet nå rive villaen fordi den er bygget to meter høyere enn tillatt.

– Jeg bor på Nærsnes og har irritert meg over dette svære monsterbygget i flere år nå. Det skjemmer hele bukta. Siden det også har forfalt i flere år, er det dessuten en fare for lekende barn og folk som går tur. Som lokalpolitiker er jeg glad for at det blir ryddet opp i en byggesak som det aldri skulle blitt gitt tillatelse til, sier Rebekka Borsch.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**