Ingen lovlighetskontroll om Ekesvingen 18

Venstre krever ikke lovlighetskontroll av kommunestyrets vedtak om Ekesvingen 18.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


I kommunestyret 6.2. tapte Venstre, Arbeiderpartiet og SV saken om utbygging i Ekesvingen 18. Partiene ønsket videre undersøkelser om tomten kunne bebygges uten at det gamle eiketreet måtte felles. Flertallet valgte imidlertid å imøtekomme klagen, og tillate at eika felles.

Det er mulig å be Fylkesmannen overprøve om vedtaket var lovlig i henhold til Naturmangfoldsloven. Dette krever i så fall underskrift fra tre kommunestyrerepresentanter.

Venstre er ikke tilfreds med informasjonen vi har fått i saken, og synes det er synd at det ikke var mulig å finne en løsning slik at tomten kunne bebygges uten å felle eika.

Vernehensynene har her stått opp mot rettsfølelsen til folk flest. Venstre står for at vi falt ned på det rette standpunktet under klagebehandlingen i Kommunestyretmøtet 6. februar, men det betyr ikke at saken er viktig nok til å sette lokaldemokratiet til side.

Av hensyn til familien som har hatt god grunn til å tro at tomta kunne bebygges slik de ønsker, aksepterer Venstre at saken nå er endelig avgjort.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**