Fjern nulltoleransen for graffiti

Venstres Cecilie Nissen og Eva Kvelland vil fjerne den ni år gamle nulltoleranselinja for graffiti og tagging i Kristiansand. – Hærverk skal selvsagt fremdeles være strengt forbudt, men vi må ikke behandle de som driver med graffiti som fritidsaktivitet og kunstform som kriminelle, sier de to. Torsdag kunne du lese mer om dette i Fædrelandsvennen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Venstre ønsker å fjerne nulltoleranselinja blant annet for at kommunen skal kunne bidra med vegger i “lovlig vegg”-ordningen, som i dag drives av Sprayboks AS.

– Det er viktig å skille mellom gatekunst og hærverk, sier Nissen til Fædrelandsvennen.

Kvelland følger opp ved å legge vekt på å vise tillit fremfor mistenkeliggjøring:

– Nulltoleranse er en håpløs tilnærming som hindrer oss i å legge til rette for seriøse aktører, og — i dette tilfellet — arenaer for fritidsaktiviteter. Vi bygger balløkker og skateanlegg, da må vi også legge til rette for at disse ungdommene skal få kunne drive sin aktivitet. Sprayboks er et profesjonelt og voksende miljø, og vi må vise dem tillit, heller en mistenkeliggjøring av aktiviteten de driver.

• Les: Vil fjerne graffitiforbud i Kristiansand (Fædrelandsvennen)

Bystyremedlem Eva Kvelland har levert en interpellasjon til ordføreren, og saken kommer forhåpentligvis opp i bystyrets møte 21. mars. I interpellasjonen stilles følgende spørsmål til ordføreren:

1. Mener ordføreren at det er grunn til å revurdere nulltoleranselinja mot graffiti og tagging for å kunne gjøre et skille mellom graffiti som kunstform og fritidsaktivitet – og tagging som hærverk?


2. Mener ordføreren at kommunen bør kunne bidra med vegger i Sprayboks sin "lovligvegg"-ordning for å legge til rette for graffitikunst innenfor kontrollerte rammer?Venstre håper med dette å igjen få satt nulltoleranselinja på bystyrets agenda. Førstkommende mandag 18.30 er en representant fra Sprayboks invitert til Venstres gruppemøte for å si hva de mener kommunen bør gjøre for å best mulig legge til rette.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**