Venstre avventende til forslag om kjøp av Ekesvingen 18

I Amta varsles det at ordføreren vil at kommunen kjøper Ekesvingen 18. Venstres Nicolay Corneliussen vil se forslaget før han tar stilling til det.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Kommunestyret har akseptert at eika i Ekesvingen 18 kan felles for å bygge hus. Naturvernforbundet har klaget på dette, noe som innebærer at familien som har kjøpt tomta må vente lenge før de eventuelt kan bygge. Ordfører Thore Vestby har i følge Amta foreslått at kommunen bør kjøpe tomta for å la familien slippe ytterligerer uvisshet og venting på nytt hus.

Nicolay Corneliussen

Foto: Ivar Ruud Eide

-Jeg kan ikke forskuttere hva Venstre kommer til å falle ned på saken, sier Corneliussen. Vi må selvsagt studere saken fra Rådmannen og den må behandles i Venstres gruppe.

Corneliussen innser at forslaget løser både hensynet til naturmangfoldsloven og hensynet til familien som har kommet opp i en vanskelig situasjon. Venstre tar allikevel betenkningstid på forslaget.

-2 millioner kroner mye å betale for et enkelt tre, sier Corneliussen, og viser til at Venstre ønsker å sikre Brunskogen som friområde, noe som kan innebære at området må innløses fra grunneier.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**