Vige: – Kvadraturen må bli mer barnevennlig

Venstres gruppeleder, Dag Vige, vil skape rom for barn og unge i Kvadraturen. – Sentrum er i ferd med å bli en plass for de over femti år, sier Vige. I Fædrelandsvennen 19. mars foreslår han tre konkrete tiltak for å bedre situasjonen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Dag Vige

Foto: WestFoto

Dag Vige peker på området på baksiden av domkriken, den åpne plassen på Nedre Torv og strekket mellom Sjøhuset og Fiskebrygg,a som spesielt egnet til å skape boltreplasser for barn og unge. Han er bekymret for at vi utvikler Kvadraturen til å kun ta i mot godt voksne:

– Hvis Kvadraturen skal være en levende bydel er vi avhengig av å ha flere barn og unge her. Både som fastboende og besøkende, sier Vige til Fædrelandsvennen.

Vige vil legge lokk over nedkjøringen bak domkirka og tilrettelegge uteplassen for barn. Området er i dag lite brukt, og også i forslag til ny Kvadraturplan, som nå er til politisk behandling, pekes det på behovet for å gjøre noe her.

I tillegg til området bak domkirken, peker Venstres gruppeleder også andre områder som bør vurderes tilrettelagt for lek. Det ene er Nedre Torv. I dag står det tre skulpturer som barn leker på, men Vige vil ha et mer barnevennlig torv:

– I dag er jo plassen mest tilrettelagt for voksne!

Hele saken kan du lese i Fædrelandsvennens papirutgave 19. mars. Les også avisens leder 20. mars, som gir full støtte til Dag Viges forslag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**