Dusj og toalett til tiggerne?

I dagens Fædrelandsvennen duellerer Venstres Dag Vige og ordfører Arvid Grundekjøn om planene om å etablere ei sanitærbrakke der tiggerne kan få tilgang på dusj og toaletter mens de oppholder seg i byen. Saken kommer opp til politisk behandling etter påske.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Bakgrunnen for saken er den tidligere debatten om mennesker som bor utendørs i Kristiansand midt på vinteren, og heller ikke har tilgang på grunnleggende sanitære fasiliteter. Dag Vige tok opp saken som en interpellasjon i formannskapet, og politikerne må nå vurdere om de skal legge til rette for mer verdige forhold for mennesker som oppholder seg i byen vår.

– Nå er vi søren meg i påska. Den handler om en som brydde seg om tyver og utstøtte. Rettsvesenet tar seg av de som stjeler og selger narkotika. Vi kan ikke generalisere, uansett må jo mennesker få dekket sine grunnleggende behov, uttaler Dag Vige til Fædrelandsvennen.

Les også: En pest og en plage?
Les også: Interpellasjon: Tilbake under broa

Resten av saken kan du lese i dagens avis, eller på Fædrelandsvennens nettsider.

Tiggere dag vige arvid grundekjøn

Foto: Faksimile: Fædrelandsvennen, 2/4/2012

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**