Hvor er søppelbilen?

Endelig er våren her med spirende løv og blomster som knopper, fuglekvitter og hagestell. Men også søppel fra en hel vinter som kommer til syne. Strøgrus i tonnevis, hundebæsj og fyrverkeriemballasje.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Det er ikke akkurat kommunens ansatte selv som har vært og søplet, ansvaret faller på deg og meg. Men hvorfor i all verden gjøres det ikke mer for å fjerne dette?
Der jeg bor er ikke strøgrusen fjernet og støvskyer gjør det nesten uutholdelig å sitte ute i vind.

Søppelsekker
I tillegg flyter det av søppel på kommunens grøntarealer, i kommunens hekker, fortau og trær. Jeg har egenhendig fyllt to søppelsekker med avfall på den grønne flekken jeg bor ved, men hver gang det blåser fylles plassen med ny søppel fra andre kommunale tomter som ikke er ryddet.

blomst påske vår snøklokker

Foto: s-l

Andre byer
I påsken besøkte jeg Risør, Arendal, Oslo og Larvik og det er et slående faktum at Drammens bydeler er vesentlig mer forsøplet og gatene dårligere ryddet for strøsand enn bydeler i disse byene. Sentrum i Drammen er delvis ryddet i motsetning til flere av bydelene. Jeg vet det er slik at all byutvikling i Drammen handler om sentrum, gjelder virkelig dette også vedlikehold?

Kjære Drammen kommune: kan Fjellsbyen, Frydenhaug og deler av Austad snart ryddes for søppel og strøsand? Vi betaler akkurat like mye i skatter og avgifter som beboerne i sentrum og har krav på de samme tjenester.

Ståle Sørensen

Foto: Torbjørn Tandberg

Ståle Sørensen
Politisk nestleder i Drammen Venstre og beboer i Fjellsbyen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**