Frykter «fargelegging» av politiske dokumenter

Marianne Arctander (V) ønsker at politikerne i Hurum får bedre tilgang til høringsuttalelser i viktige saker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Arctander har sittet i kommunestyret i Hurum i åtte år, før hun trakk seg tilbake som aktiv politiker i fjor høst. I løpet av de to kommunestyreperiodene har hun flere ganger vurdert å ta opp behovet for bedre informasjon.

Marianne Arctander

Foto: Finn Dale Iversen

— Jeg har skrevet det i margen i sakspapirene mine mange ganger, om at jeg må huske å finne ut mer. Men det handler om ressurser, og har bare sklidd ut som mindre viktig.

Men nå i ettertid så ser jeg at dette er svært viktig for hvordan vi behandler sakene. Det er lettere å se det nå som jeg står utenfor den daglige driften, sier Arctander.

Ekstremt tilfelle
Hun ønsker ikke å rette kritikken verken til administrasjon eller politikerkollegaer. Men hun fikk en kraftig oppvåkning etter å ha hørt om innehaver av Sætre gård, Bodil Riisberg, sin bekymring.

— Bodils tilfelle er ekstremt og det var det som fikk meg opp av sofaen. Jeg vet det er flere tilfeller fra tidligere av, hvor saker har blitt helt vridd. Et sammendrag av uttalelser og innsigelser gjorde at jeg nærmest måtte tolke de knappe setningene som var der, og de kunne være farget av saksbehandlerens syn, forteller Arctander.

Les mer i Røyken og Hurums Avis

Les også Sier nei til flytting av verneverdig hus i RHA.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**