Trine setter folk først!

Les Venstre leders inspirerende tale på landsmøtet 13 April.
“Vi har folkene, vi har løsningene, og vi har politikken”, sier Trine Skei Grande til Venstres landsmøte på Fornebu.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Fredag 13 April skrev fvn.no følgende om talen:

Begeistring for Trines tale

Stein Inge Dahn

Foto: Stein Inge Dahn

— En kjempegod tale av Venstre-leder Trine Skei Grande, slår nestleder i Agder Venstre, Stein Inge Dahn fast. Agderbenken likte godt at Skei Grande angrep regjeringens asylpolitikk og fattigdomspolitikk da landsmøte åpnet fredag.

— Trine fokuserte på det viktigste, nemlig politikk og innholdet i Venstres politikk, sier Dahn. Hun hadde fokus på asylpolitikken, fattigdomspolitikken, utdanningspolitikken, miljø, kultur og selvsagt utdanning.

— Men hun sa lite om hvem dere eventuelt skal regjere sammen med etter valget i 2013?

— Vi ønsker å samarbeide med alle som ønsker en liberal og grønn politikk. Det viktigste er å få den rødgrønne regjeringen ut av kontorene, sier Dahn.

Yasin Tunc i fakkeltog i Lillesand, faksimile fra Lillesandsposten

Foto: Lillesandsposten

Venstre-leder Trine Skei Grande gikk til angrep mot regjeringens asylpolitikk og fattigdomspolitikk da hun talte til Venstres landsmøte fredag.

Skei Grande åpnet landsmøtet på Fornebu med å gjøre det klart at Venstre mener det ikke må sendes hjem flere asylbarn før praktiseringen av regelverket blir justert slik at hensynet til barnas beste settes høyere enn i dag.

— Det er ikke snakk om noe frislipp, slik statsminister Jens Stoltenberg vil ha det til. Men vi må ha en praksis som setter barna først, sa Skei Grande til applaus fra landsmøtesalen.

Hun advarte mot å la barn som er vokst opp i Norge, bli straffet for feil deres foreldre eller besteforeldre har begått.

Skei Grande angrep også regjeringen for fattigdomspolitikken:

— I løpet av de siste seks årene, siden denne regjeringen overtok makten, har det blitt 6.500 flere barn i Norge som lever i fattige familier. Dette er ikke barna selv skyld i, for det er ingen barn som velger å bli født inn i fattigdom, sa Venstre-lederen.

Hun sparket også til Høyre-lederen:

NAV

Foto: NAV

— Kjære Erna Solberg: Det er ingen barn som «naver». Det er derfor det er så viktig å få inn et parti med et stort hjerte i en ny regjering, sa Skei Grande.

Partilederen unnlot konsekvent å komme inn på spørsmålet om regjeringskabal og hvilke partier Venstre kan tenkes å støtte eller samarbeide med etter valget i 2013.

Dette temaet skal landsmøtet ta stilling til i løpet av helgen.

Les hele talen til Trine Skei Grande her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**