Tar Sørf til Stortinget

Venstre-leder Trine Skei Grande har levert forslag i Stortinget om å gi Sørf og lignende kompetansesentre driftsstøtte over statsbudsjettet. Kristiansand Venstre oppfordrer nå de andre partiene i byen til å jobbe for at sine representanter støtter saken når den kommer til behandling i Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Trine Skei Grande

Forslaget Venstre har levert lyder som følger:

«Stortinget ber Regjeringen utarbeide kriterier for statlig støtte til samtlige regionale kompetansesentre for rytmisk musikk med bakgrunn i de eksisterende kompetansesentrene».

Les også: Representantforslag 104 S (Stortinget)

– Dette burde ikke være vanskelig å få til innenfor rammene av kulturløftet, og vi ser hvor viktig statsstøtte har vært for de kompetansesentrene som har fått det, sier Trine Skei Grande til Fædrelandsvennen.

Forslaget kommer som et initiativ fra Kristiansand Venstre, som fikk flertall for forslaget under partiets landsmøte tidligere i april. Situasjonen til Sørf i Kristiansand har vært en viktig bakgrunn for forslaget som nå er fremmet i Stortinget:

“Et eksempel er suksessen SØRF i Kristiansand. Musikkbransjen på Sørlandet har gjennomgått en enorm utvikling de siste 5 årene. Arrangementstilbudet, musikkrelaterte arbeidsplasser, kompetansen og profesjonaliseringen har økt, og landsdelens artister gjør seg bemerket nasjonalt og internasjonalt. Sentralt i denne utviklingen står SØRF – kompetansesenter for rytmisk musikk.”

Les også: Venstre tok Sørf til Stortinget (Fædrelandsvennen)
Les også: Stavenes ber Venstre støtte Sørf (Fædrelandsvennen)

Kristiansand Venstre ber nå de andre partiene i byen jobbe opp mot sin Stortingsgruppe frem mot behandlingen av saken. Flere partier uttrykte støtte til forslaget i gårsdagens bystyremøte i Kristiansand.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**