Kommune-Norge: Lojalitet foran ytringsfrihet

Venstres bystyrerepresentant, Eva Kvelland, skriver denne uken i nettmagasinet Vox Publica. Tema er ytringsfrihet for offentlig ansatte, med utgangspunkt i den tidligere omtalte saken fra Kristiansand, der en saksbehandler fikk kritikk fra politikere for å uttale seg til media. Artikkelen kan du lese her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Saksdokumenter

Foto: Microsoft

– Innskrenkning av kommunalt ansattes ytringsfrihet er et angrep på selve demokratiet, skriver Kvelland i artikkelen som er skrevet på oppfordring fra Vox Publica.

“Offentlig ansatte har den samme retten til å uttrykke seg i det offentlige rom som det folkevalgte politikere og andre borgere har. Likevel ser vi til stadighet at ytringsfriheten innskrenkes til fordel for politisk velbehag — enten gjennom lokale regelverk eller slepphendt praksis. Hva er det som gjør at vi ikke klarer å holde fingrene av fatet i kommune-Norge?”

Resten av artikkelen kan leses på Vox Publica sine nettsider.

Les også: Bystyre-nei til åpenhetsdebatt
Les også: Ordføreren og de brysomme prinsippene

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**