Lilleng skuffet over femteplass

Det var en tydelig skuffet Christian Holstad Lilleng som fikk beskjed om at han var satt opp på femteplass på Østfold Venstres Stortingsvalgliste av partiets nominasjonskomite. – Ja, jeg er skuffet. Jeg hadde både håpet og trodd at jeg ville kommet høyere opp, forteller Holstad Lilleng.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Christian Holstad Lilleng skuffet over femteplass.

Christian Holstad Lilleng skuffet over femteplass.
Foto: Moss Avis

Nominasjonskomiteen har satt opp Fredrikstad Venstres Per Elling Braseth-Ellingsen på førsteplass, Haldens Per Magnus Finnanger Sandsmark på andre, Eidsbergs Britt Fladmark Holta på tredje, Sarpsborg Martine Løkke på fjerde og altså Rådes Christian Holstad Lilleng på femte.

Lilleng vil ikke kommentere så mye om hva han mener om nominasjonskomiteens rangering. – Ut ifra hva jeg har hørt de siste dagene så kan jeg vel konkludere med to ting. 1) At jeg har lært meg det politiske spillet partiene i mellom, men at jeg ikke er god nok på det politiske spillet innad i et parti, og 2) at jeg må bare ta det til meg at nominasjonskomiteen mener at det er fire andre som vil dra flere stemmer til Venstre enn det jeg vil gjøre.

Tar kampen på nominasjonsmøtet?
Lilleng har ikke bestemt seg for om han tar opp kampen om førsteplassen på Venstres nominasjonsmøte 9.juni hvor Venstres medlemmer bestemmer den endelige listen. – Jeg må ta en prat med de ulike lokallagene om hva jeg skal gjøre. Om jeg har fått rett informasjon, så er det ni eller ti av de fjorten lokallagene i fylket som innstilte meg på førsteplass ovenfor nominasjonskomiteen, og om jeg får verifisert at disse fortsatt mener jeg bør være på topp så må jeg gå en runde med meg selv i forhold til hva jeg tror er best for partiet.

 Per Elling Braseth-Ellingsen nominert på førsteplass av Østfold Venstres nominasjonskomite.

Per Elling Braseth-Ellingsen nominert på førsteplass av Østfold Venstres nominasjonskomite.
Foto: E. Nikolaysen

Moss Venstre hadde opprinnelig sin egen Sindre W Mork på sin førsteplass, men har nå signalisert at siden Mork ikke er på topp fem så vil de støtte Lilleng. – Det er veldig hyggelig å få den støtten – det varmer virkelig, avslutter Lilleng.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**