Holmenutbygging — en gedigen gladsak for Risør!

Jeg stusser fælt over noe av det Dagfinn Aanonsen skriver i torsdagens AAB. Verken redaktør Rolf eller Oddvar Mykland har vel skrevet, som Dagfinn skriver, at Riksantikvarens eller andres mening er uvesentlige bagateller!?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Jeg er overbevist om at Holmen-prosjektet blir fantastisk flott og fryktelig viktig for utviklingen i Risør, sier Willy Thorsen (V)

Jeg er overbevist om at Holmen-prosjektet blir fantastisk flott og fryktelig viktig for utviklingen i Risør, sier Willy Thorsen (V)
Foto: Utbygger

Det har sannelig heller ikke mangla noe på at lokalavisa har satt Holmen-saken under debatt. Alle har fått si sitt, ikke minst de få i motstandsbevegelsen som roper høyest.

Dagfinn likestiller det å lytte med det å etterkomme. Der er vi uenige. Bystyret sa for flere år siden KLART ja til reguleringsplanen med 28 mot 2 stemmer. Og det etter at vi hadde lyttet og diskutert innspill fra regionale og statlige myndigheter, og fra mange andre i kommunen. Så tok bystyret beslutning.

Jeg ser at Dagfinn ikke nevner forutsigbarhet, som både Oddvar og Rolf legger vekt på. For Venstre og for meg er forutsigbarhet og troverdighet veldig viktig. Vi må være til å stole på.

Når Dagfinn skriver at det nå er det nye arkitektfirmaets "forslag til utforming som skaper debatt i byen", synes jeg det er rart han ikke tar med at Riksantikvaren mener det ikke er særlig forskjell på det nye og det gamle arkitektforslaget. At Riksantikvaren kommer med et utkast som jeg synes er mindre bra, spiller liten rolle. Det som nå er viktig er at vi i bystyret på torsdag får vedtatt rammesøknaden. De mindre vesentlige endringene fra reguleringsplanen, er nettopp det, mindre vesentlige.

Nå håper jeg virkelig det blir solgt så mange leiligheter at utbyggingen kan komme i gang. Jeg er overbevist om at Holmen-prosjektet blir fantastisk flott og fryktelig viktig for utviklingen i Risør.

Willy Thorsen, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**