Vinmonopolet vinner av årets miljøpris!

Tirsdag 5. juni, på Verdens miljødag deler Oslo Venstre ut sin egen miljøpris. Årets vinner er Vinmonopolet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Juryen har bestått av de direktevalgte til hovedstyret i Oslo Venstre, Alvhild Hedstein, Jarl Alnæs og Pål Klouman.
"Det er ikke vanskelig å finne kandidater til Oslo Venstres miljøpris. Hver eneste dag jobber enkeltpersoner, bedrifter, ildsjeler, organisasjoner for å løse ett eller flere av de miljøproblemene kloden står overfor," sier Jarl W. Alnæs, og forteller hvordan miljøproblemene kan synes store og uløselige.

"Klimaproblemet øker, miljøgifter spres, ressursforbruket stiger og det biologiske mangfoldet reduseres. Problemene har én årsak: Det er summen av produksjon og produkter vi forbruker som skaper problemene, og derfor ligger også løsningene her: Produksjon og produkter må miljøforbedres, i stort og smått," uttaler juryen.

Klippeblåvinge

Foto: Christian Steel

"Juryen har i år har blitt enige om at prisen for 2012 skal gå til en virksomhet som har gått fra å være en gammelmodig anakronisme til å bli bedømt av folket som en av Norges beste virksomheter: Kunnskapsrik, hjelpsom, setter kunden i sentrum og sprer glede. Mange ville tenkt at denne virksomheten har mer enn nok med å få så godt omdømme, men sannheten er at den tar et miljøansvar langt utover det myndighetene krever — og utover det de fleste av oss er klar over," sier Jarl W. Alnæs.

Juryen trekker frem følgende fra virksomhetens miljøpolicy:
"Vi skal arbeide systematisk for å redusere egne miljøbelastninger, påvirke ansatte og våre leverandører i tilsvarende retning, samt legge til rette for miljøbevisste kunder."

"Hos Vinmonopolet blir policyen realisert: Trykksakene er trykket på en minst mulig miljøbelastende måte, det stilles miljøkrav ved innkjøp, handleposene må betales for, flergangsposer tilpasset produktene er utviklet, utvalget av økologiske produkter øker jevnt og trutt miljøpolicyen er virkelig integrert i hele virksomheten, noe som også kommer oss som kunder tilgode når vi skal handle," uttaler Alnæs.

Oslo Venstres miljøpris deles ut hvert år. Tidligere prisvinnere er blant annet Oslomarkas Fiskeadministrasjon (2011), Vulkan Eiendom AS (2010), Miljøstiftelsen ZERO (2009), Syklistenes Landsforening (2008) Oslo Elveforum (2007), Øya-festivalen (2006), Oslo Sporvognsdrift (2005), Utvalg for harmonisk fortetting (2004), Maridalens Venner (2003) og Børge Brende (2002).

Praktisk informasjon
Prisen deles ut på den årlige sommerfesten til Oslo Venstre som finner sted på Fabrikken på Vulkan.
Arrangementet starter kl 18.30, med prisutdeling ca kl 19.30.

Program
• Velkommen ved Toril Berge, leder i Oslo Venstre
• Jarl W. Alnæs, direktevalgt til hovedstyret i Oslo Venstre, vil dele ut prisen.
• Kvalitets- og miljøsjef i Vinmonopolet, Frank Lein, tar imot prisen og sier noen ord om Vinmonopolets arbeid for å bli mer miljøvennlig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**