Rebekka Borsch ble listetopp i Buskerud

Ingen utfordret Røyken Venstres Rebekka Borsch (35) om førsteplassen på stortingsvalglisten til Buskerud Venstre. Venstrepolitikeren nyter stor tillit og ble valgt ved akklamasjon.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Buskerud Venstres toppkandidater: Yousuf Gilani, Rebekka Borsch, Øystein Senum.

Buskerud Venstres toppkandidater: Yousuf Gilani, Rebekka Borsch, Øystein Senum.
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

– Venstre er tidlig ute med å velge sine kandidater og jobben venter. Vi er klare for kamp, så nå er det bare å brette opp ermene og sette i gang, sier Borsch.
Spenningen på nominasjonsmøtet skulle dreie seg om andreplassen, der det var hele fire kandidater. Etter flere valgomganger og en loddtrekning ble det til slutt klart at Øystein Senum (55) fra Kongsberg gikk av med seieren. Yousuf Gilani (40) fra Drammen ble valgt som nr. 3 på Venstres liste i Buskerud.

Samfunnsengasjert

Venstres toppkandidat i Buskerud er bosatt i Røyken, og sitter i formannskap og kommunestyret der. Hun er også landsstyremedlem og vara til Venstres sentralstyre.

Les: Nesten bakkekontakt – intervju med Rebekka i medlemsmagasinet Liberal

– Jeg er en samfunnsengasjert person som er særlig opptatt av samferdsel og miljøvern, frivillighetens rolle i samfunnet og skole og utdanning. For meg er det viktig at Venstre arbeider for frihet for det enkelte menneske, samtidig som vi tar ansvar for samfunnet som helhet, sier Borsch.

Norsk-tysk

Rebekka Borsch, landsstyremedlem

Foto: privat

– Det er en stor ære og jeg er både stolt og glad, sier Rebekka Borsch. Partiet står nå samlet. Mange dyktige folk ville være med og vi har fått en god liste. Mitt motto er: "Kan du drømme det, kan du gjøre det!", sier Rebekka Borsch.

Opprinnelig er hun tysk, men har bodd i Norge siden 2003 og er norsk statsborger. Hun er utdannet journalist og statsviter og jobber nå i KLIF (Klima- og forurensingsdirektoratet). Hun kjent som en kunnskapsrik debattant i media, ikke minst på områdene innvandring og miljø.

Les: Buskerud Venstres liste til Valg 2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**