En halv million til fattige barn

Varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen (V) jubler over at Hurum har fått nærmere en halv million kroner for å bekjempe barnefattigdom.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Sist fredag ble det offentliggjort hvem som får penger til å bekjempe barnefattigdom. Det er første gang Hurum har søkt om støtte, og kommunen mottar i år 445 000 kroner. Pengene skal i hovedsak gå til utstyrspool, ferietiltak og fritidsaktiviteter.

Det er ingen hemmelighet at kommunen har utfordringer med barnefattigdom, for over en av fire sosialmottakere i Hurum har forsørgeransvar.

 - Jeg håper og tror at dette er starten på en økt satsing for å bekjempe fattigdom i Hurum, sier varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen (V).

– Jeg håper og tror at dette er starten på en økt satsing for å bekjempe fattigdom i Hurum, sier varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen (V).
Foto: Finn Dale Iversen

Søkte
Hurum Venstre og Gunn-Torill Homme Mathisen var den som løftet saken i det tidligere tjenesteutvalget i fjor våres. Det ble senere publisert tall fra NAV som bygde opp under varaordførerens bekymringer. Hurum valgte i vinter derfor å søke om en million kroner av en pott på drøye 26 millioner kroner. Selv om kommunen fikk halvparten av hva de søkte om, er likevel Mathisen svært fornøyd.

— Dette var en ganske bra sum, og vi skal klare å hjelpe mange. Jeg håper at dette kan være med på utbedre forskjellene mellom de som har økonomiske midler til å klare seg selv, og de som ikke har det, sier Mathisen.

Les mer i Røyken og Hurums Avis

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**