Tjuvholmen skulpturpark åpnet

I dag ble den nye skulpturparken på Tjuvholmen, mellom Aker Brygge og Filipstad, offisielt åpnet av ordfører Fabian Stang. Skulpturparken er en del av fjordbyen, som i en årrekke har vært en viktig sak for Oslo Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Åpning av Tjuvholmen skulpturpark

Foto: Oslo Venstre

– Tjuvholmen har blitt en flott park til glede for byens befolkning, og er en viktig milepæl i fjordby-arbeidet som Venstre og resten av bystyret har jobbet med i over ti år, sier byråd Ola Elvestuen, som også deltok på åpningen.

Tjuvholmen skulpturpark er også et grøntområde

Foto: Oslo Venstre

Tjuvholmen skulpturpark er et område på ca. 9 dekar, og ligger i tett tilknytning til det nye Astrup Fearnley-museet som etter planen skal stå klart til innflytting i september. Det er Selvaag Gruppen og Aspelin Ramm som i samarbeid med Oslo Havn har hatt ansvaret for å utvikle parken, etter oppdrag fra bystyret. Parken er tegnet av den italienske arkitekten Renzo Piano, og skulpturene er utført av kunstnerne Franz West, Louise Bourgeois, Ellsworth Kelly, Peter Fischli & David Weiss og Anish Kapoor.

Tjuvholmen - skulptur laget av Franz West

Foto: Oslo Venstre

– Tjuvholmen vil fungere som et bindeledd i havnepromenaden mellom Aker brygge og Rådhusplassen på den ene siden, og Filipstad og Frognerstranda på den andre. Jeg er veldig glad for at resultatet har blitt så vellykket, og håper og tror at byens innbyggere vil ha stor glede av å ta området i bruk, sier Elvestuen.

Les mer om fjordbyprosjektet og Tjuvholmen skulpturpark på prosjektenes egne nettsider.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**