Studentboliger på Sagene

Oslos kommunale boligforvalter, Boligbygg Oslo KF, omdisponerer midlertidig 50 hybler i Mor Go’hjertasvei 27 på Sagene til studentboliger. – Det er stort behov for studentboliger i Oslo, og jeg er derfor veldig glad for at vi klarer å utnytte kapasiteten som ellers ville stått ubrukt, sier byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Bygget på Sagene skulle etter planen vært bygget om til spesialboliger, men dette prosjektet er utsatt i en periode. Bygget er allerede delvis tømt, og de nåværende og tidligere beboerne har fått tilbud om andre boliger. Boligbygg har avklart at bydel Sagene ikke har behov for disse boligene pr. i dag, og det går derfor ikke utover det kommunale boligtilbudet å omdisponere disse leilighetene til studentboliger.

Mor Go’hjertasvei 27 er et gammelt bygg som ligger fint og sentralt til på Sagene. Hyblene er på vel 30 kvadratmeter og har kjøkken, toalett med vask og ett stort rom. Det er store balkonger utenfor. Det er felles bad og vaskeri i gangen. Alle hyblene er gått igjennom teknisk og de har fått et strøk med maling. De blir satt i stand fortløpende.

– Leilighetene vil egne seg godt til studentboliger, og dermed avlaste litt av presset på boligmarkedet. Dette er et godt eksempel på at det er mulig å bruke tomme, kommunale bygg til vi finner andre løsninger for byens studenter, sier Bjercke, og berømmer Boligbygg, Studentsamskipnaden og bydel Sagene for et smidig og konstruktivt samarbeid.

Søknadsskjema og mer informasjon finnes på Boligbygg Oslo KFs nettsider

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**