Vil ha kulturliv på utestedene i Drøbak

-Vi har gitt et sterkt politisk signal om at det skal være liv og røre i Drøbak, sier Venstres Erik Lundeby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


I sommer avdekket Amta at serveringsstedet Hos Hanna ble pålagt svært kostbare støymålinger som betingelse for å få gjennomføre arrangementer de hadde fått politisk tillatelse til. Venstre var tidlig ute og sa at vedtaket i kommunestyret ikke var ment slik.

10.9. fikk kommunestyret en ny sjanse til å presisere hva politikerne mente. Rådmannen innstilte på at kravet om dyre støymålinger skulle videreføres. Mot stemmene fra KrF og SV vedtok et bredt flertall et forslag fra Venstre om å stryke kravet til støymålinger.

Erik Lundeby

Foto: Ivar Ruud Eide

Venstres Erik Lundeby er fornøyd med vedtaket.
— Det har vært et mål for Venstre å fjerne skogen av særvilkår for servering i Drøbak, og nå er vi i mål med dette, sier han til Amta 17.09.2012.

Lundeby mener det nye vedtaket balanserer både hensynet til naboene og ønsket om liv og røre i Drøbak sentrum.

— Hensynet til naboene har vi som politikere tatt gjennom taket på antall arrangementer, og gjennom bestemmelser i retningslinjene om at underholdningen skal være avsluttet kl. 22. Dessuten gjelder jo fremdeles lov, og forskriftsmessige krav til støy og naboforhold, sier han til Amta.

Først og fremst er Lundeby tilfreds med at det blir flere kultrarrangementer i utestedenes bakgårder.

-Det viktigste vi som politikere kan gjøre for å få liv og røre i Drøbak sentrum er å slippe til initiativet og engasjementet til arrangørene. Kostbare særvilkår for enkelte steder tar motet fra folk som vil noe, avslutter han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**