Hurums nye gjestegård åpnet

Grønsand gjestegård har fått større lokaler og mer utstyr. Sist uke var det reåpning med innbudte gjester. Varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen deltok som kommunens representant invitert av Tollef Nielsen, daglig leder Karen Sannes og gårdeier Terje Wiggo Nielsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Grønsand Gjestegård på Storsand har fått et stort løft og låven på gården er nå omgjort til festsal. Peggen, golfsimulator, som tidligere hadde tilhold på gården har flyttet ut, og låven er omgjort til bankettsal med plass til 500 gjester.

I underetasjen er et storkjøkken i ferd med å bli ferdig. Her er det også rom omgjort til festsal for mindre grupper. En ekte italiensk pizzaovn har også fått plass på låven.

— Vi håper festsalen skal bli Hurums nye storstue, sier gårdeier Terje Wiggo Nielsen. Han har alt i alt investert rundt fem millioner kroner i gården. Totalt har Nielsen investert 40 millioner kroner i utvikling av Storsand som framtidig bosted.

Et virkemiddel

— Men erfaringen med eiendomsutvikling er at det tar tid, og spesielt her på Hurum. Likevel. Jeg har tro på at vi skal utvikle Storsand og området her. Gården ser jeg som et virkemiddel for å nå målet, og gjøre tomteområdet mer attraktivt og få prisene opp, sier Nielsen.

Transport er viktig

Varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen synes det er flott at det finnes investorer i kommunen som har handlingsrom til å tenke langsiktig utvikling.

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Foto: Finn Dale Iversen

— Og kan kommunen bidra med drahjelp skal vi forsøke å legge til rette for det, sier hun.

— Vi har brukt store summer på utvikling av Storsand, men andre må også være villig til å bruke penger for å få til noe her. Det er kostbart å drive utbygging, og tomteprisene per i dag er ikke mer en nok til å dekke kostnadene. Per i dag er nok offentlig kommunikasjon og veier den største utfordringen, og her trenger vi kommunen for å presse på, sier Nielsen.

— En bedre utnyttelse av riksvei nummer en, som er fjorden, jobber vi hardt for. Ideen om en hurtigbåt mellom Hurum og Oslo gir vi ikke slipp på, sier varaordføreren.

Les hele oppslaget i Røyken og Hurums Avis

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**