Frogn Venstres miljøpris 2012 til eldresenteret

-Frogn eldresenter drives av eldre, for eldre, og demonstrerer at viljen til å gjøre en frivillig innsats ikke avtar med årene, sier Frogn Venstres Erik Lundeby i anledning av at partiet gir sin tradisjonsrike miljøpris til det unike senteret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


I over tretti år har det vært drevet eldresenter i det 200 år gamle “Hospitalet” i Drøbak. Etter at frivillige organisasjoner sto bak mye av aktiviteten de første årene, ble det raskt slik at de eldre selv tok over det meste av virksomheten.

Senterets kafe drives av brukerne, med 60-70 faste middagsgjester hver uke. Senterets brukere utgir sitt eget tidsskrift, Pensjonistnytt. Arbeidsstuer, husflidsaktiviteter som veving, snekkerverksted, språkkurs, bridge, turer og foredrag er blant aktivitetene. Alt drives av brukere som deler og utnytter sine kunnskaper og erfaring til glede for senterets 7-800 eldre. Dette innebærer at senteret ikke koster Frogn kommune mye, med bare 1,8 stillinger knyttet til virksomheten.

-Frogn eldresenter er et kjerneeksempel på god samfunnsånd. De eldre i Frogn er ikke hjelpeløse som spør om å bli betjent, men mennesker med ansvarsfølelse og omsorgsevne som stiller opp for hverandre for å skape et godt liv, sier Lundeby.

I begrunnelsen for prisen heter det at den er en takk til Frogn eldresenter for usedvanlig stor og omfattende frivillig innsats til glede og nytte for eldre i Frogn. Prisen deles ut for 28. gang, og går til mennesker eller organisasjoner som gjennom en ekstraordinær innsats har bidratt til et godt lokalmiljø i Frogn kommune.

Se listen over tidligere prisvinnere her…

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**