Vil ta broen til Stortinget

— Vi vil i vårt forslag til alternativt statsbudsjett kreve konsekvensutredning ved bro i Oslofjordforbindelsen, sier Venstreleder Trine Skei Grande som besøkte Hurum sammen med Venstres Rebekka Borsch og Gunn-Torill Homme Mathisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Gunn-Torill Homme Mathisen, Trine Skei Grande og Rebekka Borsch

Gunn-Torill Homme Mathisen, Trine Skei Grande og Rebekka Borsch
Foto: Hurum Venstre

Skei Grande var invitert til møte med Hurum Venstre på Hurum ungdomsskole. Med på møtet er blant annet Hurums varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen, Buskerud Venstres stortingskandidat Rebekka Borsch (Røyken), representanter for Kongsberg og Lier Venstre, Heidi Støa, som startet Facebook-gruppen for de som vil ha bro, og Kjell-Magne Boye Nilsen fra Aksjonsgruppen mot nytt tunnelløp.

— Med en konsekvensutredning kommer alle kortene på bordet og vi får en mye åpnere debatt. Det er vanskelig å være rikspolitiker når vi ikke får alle fakta, sier Skei Grande.

Hun kjenner til debatten rundt bro kontra nytt tunnelløp, og skjønner godt at folk er frustrerte og opptatt av denne saken. — Jeg har fått mange gode innspill her i dag, og min jobb nå er å bringe dette videre. Statsråd Arnstad må kunne argumentere for at andre løsninger ikke er vurdert, sier Venstre-lederen.

— Som lokalpolitiker føler jeg at jeg møter en vegg når det gjelder å bli hørt. Denne saken må løftes inn på Stortinget, og den bør få en skikkelig politisk behandling før Statens vegvesen begynner å grave. I 2019 trer nye sikkerhetsforskrifter i kraft, og da kan ikke tunneler ha en stigning på sju prosent. Det er åpenbart at Statens vegvesen har hastverk med å få en ny tunnel på plass før det. Et nytt tunnelløp vil bli like bratt som det vi har i dag, og det topper statistikken når det gjelder branntilløp, sa Røyken Venstres Rebekka Borsch til Skei Grande.

Les mer hos Røyken Hurums Avis

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**