Toril Berge tok femteplassen

– Sammen skal vi nå bidra til å sikre Venstre to direktemandater fra Oslo, sier Oslo Venstres leder Toril Berge, som ble nominert på femteplass på partiets nominasjonsmøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Toril Berge

Foto: Sveinung Bråthen

Toril Berge er leder i Oslo Venstre, gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Oslo og nestleder i bystyrets helse- og sosialkomite. Hun fikk på lørdagens nominasjonsmøte plass som femtekandidat på stortingslisten.

– Venstre vil prioritere skole og miljø. En ny regjering må levere et løft til kollektivtrafikken i de store byene, og sørge for flere gode lærere og en satsing på forskning og utdanning, sier Berge.

Hun er spesielt opptatt av helse- og sosialspørsmål. – Det er utfordrende og givende å jobbe med de vanskeligste problemstillingene, der man jobber med folks grunnleggende rettigheter. Det som skiller Venstre fra de andre borgerlige partiene er vårt menneskesyn. Det er ingen andre partier som går mot både forbud av sexkjøp og tigging. Man kan ikke forby seg ut av sosiale problemer. Omtanken for de svakeste skal ligge til grunn for alt vårt arbeid, sier hun.

Berge er utdannet samfunnsøkonom, og har tidligere arbeidet som rådgiver i NAV og informasjonsrådgiver i Venstres Hovedorganisasjon. Hun har hatt en rekke tillitsverv i Unge Venstre og Venstre, blant annet har hun sittet i Oslo Venstres styre siden 2006. Hun bor i Bjerke bydel og er 34 år gammel.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**