Venstre etterspør romslighet i ridestisaken

Når frivillige på små budsjetter gir folk i Frogn en ridesti-turvei gjennom hele kommunen, bør kommunen kunne droppe fakturaen for saksbehandling, mener Venstres Erik Lundeby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Amta skriver 23.11. om Steinar Sneis som med stor dugnadsinnsats og et smalt budsjett på 50 000 tilrettelegger stier/veier for hest i Frogn. Prosjektet trues i følge avisen med å kollapse på grunn av at store deler av budsjettet kreves for å få de nødvendige tillatelser. Dette reagerer Erik Lundeby på.

Erik Lundeby

Foto: Ivar Ruud Eide

-Vi i Venstre mener kommunen bør være en partner for frivilligheten i Frogn, og at vi på denne måten får svært mye igjen sammenliknet med å produsere tiltakene selv. Det er derfor viktig å se på om det kan finnes løsninger raskt i slike saker.

Lundeby legger til grunn at rådmannen i denne saken følger regelverket, men tror ikke det ville hatt betydelige konsekvenser om kommunen stilte opp som sponsor for prosjektet gjennom å la være å sende regning for saksbehandlingen.

-Dette prosjektet har stor samfunnsnytte og nesten ingen budsjetter, fremholder Lundeby.

Lundeby stiller i kommunestyret 3.12. to spørsmål til ordføreren om saken:

-Mener ordføreren at kommunen kan vise litt romslighet i slike saker som handler om lite penger og stor dugnadsinnsats?

-Vil ordføreren ta initiativ til at Hovedutvalg for Miljø, Plan og Byggesak får en sak om å frafalle krav om gebyrer for saksbehandling i dette prosjektet?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**