Barn er barn!

Lørdag 12.januar avholdes en nasjonal markering for lengeværende asylbarn. Tromsø Venstre tilslutter seg kravet om at barns beste og internasjonale forpliktelser skal ha forrang for innvandringsregulerende hensyn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Initiativet til denne markeringen er tatt av støttegruppene til Nathan i Bergen og Yalda i Tromsø, i samarbeid med Foreningen av tolvte januar. Markeringen vil foregå på minst ni steder i Norge, og mange organisasjoner har sluttet seg til kravene.

Kravene er som følger:

– Strakstiltak og en ny forskrift som klart slår fast at barns beste skal gå foran innvandringspolitiske hensyn.

– At FNs Barnekonvensjon skal ha forrang i saker som omhandler barn i Norge – også utlendingssaker.

– At de lengeværende barna får en ny behandling av sakene sine i UDI etter ny forskift, med vekt på deres tilknytning til Norge, og med advokatbistand.

Dette er tiltak som støttes helhjertig av Venstre, og vi er glade for at saken har vakt så stort engasjement både nasjonalt og i Tromsø. Irene Dahl, Venstres førstekandidat i Troms ved Stortingsvalget neste år, vil holde appell til støtte for asylbarna på lørdag. Vi vil sende en beskjed til regjeringen om at vi ikke aksepterer at barn behandles på denne måten i Norge.

Det er illiberalt at barn blir vurdert som sine foreldres bagasje, og ikke som selvstendige individer som fortjener trygghet og rettferdighet. Det er absurd at norske borgeres påståtte behov for å beskyttes mot asylbarn skal veie tyngere enn barnets eget behov og tilhørighet til landet. Det er pinlig at regjeringen i velstands-Norge synes at det er viktigere å sende ut disse familiene enn å overholde FNs Barnekonvensjon.

Det blir oppmøte utenfor Tromsø domkirke klokken 14.00, og vi går i fakkeltog til rådhuset hvor det blir appeller og musikalske innslag innendørs. Bli med og vis din støtte til asylbarna!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**