Venstre krever at statsråden griper inn etter barnevernkutt

Det er overraskende og sterkt beklagelig at den rødgrønne regjeringen velger å kutte i barnevernstilbudet, ved å legge ned funksjonell familieterapi som er et svært viktig tilbud til barn, unge og deres familier i en sårbar livssituasjon, sier Jørgen Blom, leder av Asker Venstre.
Bufetat region øst, som forvalter det statlige barnevernet i Asker og Bærum, legger ned et terapitilbud for barn med adferdsvansker med umiddelbar virkning. Bakgrunnen for nedskjæringene er at Bufetat skal foreta massive kutt i budsjettene sine. Den plutselige nedleggelsen har fått lokalpolitikere til å se rødt. Dette skriver Budstikka i dagens avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Venstre vil påpeke at det er regjeringen som kutter i tilbudet og at det er SV-statsråd Thorkildsen som har det politiske ansvaret for BUFetat. Det er overaskende at den rødgrønne regjerningen velger å kutte i tilbudet til utsatte barn og unge og deres familier. Fagteam Sandvika allerede har avviklet tilbud om veiledning til fosterhjem, uten at ressurser er tilført kommunen.

Jørgen Blom

Foto: privat

Da er det overraskende at det er en SV — statsråd som nå fronter kutt i statlig barnevern, før kommunen har fått økte ressurser til å løse flere oppgaver innen barnevernet. Asker Venstre forventer nå at statsråd Thorkildsen griper inn og avventer videre kutt. til Stortinget har behandlet sak om fremtidens barnevern i stat og kommune.

I Budstikka i dag svarer statssekretær Kjetil Andreas Ostling (SV) at de forutsetter at det statlige barnevernet utfører sine lovpålagte oppgaver og overholder budsjettene sine. Kommunene må ta sin del av ansvaret for ikke-lovpålagte oppgaver. Videre sier statssekretæren at de ikke vil forta seg noe i saken. Statsekretæren mener vår kritikk grenser til å være sjarmerende.

Asker Venstre tror ikke familiene som blir utsatt for kuttene opplever kuttene eller vår kritikk som sjarmerende. SV vil ikke foreta seg noe for å sørge for at familiene ikke mister et verdifullt behandlingstilbud og heller ikke sørge for at kommunen kan overta ansvaret på en forsvarlig måte, uten at tilbud blir lagt ned.

Venstre påpeker at det er sterkt beklagelig at SV, AP og SP reduserer og legger ned tilbudet med funksjonell familieterapi som er et svært viktig tilbud til barn, unge og deres familier i en sårbar livssituasjon. Regjeringen velger nå å gjennomføre kuttene i barnevernet de har ansvar for, før en har behandlet fremtidens oppgave- og ressursfordeling mellom statlig og kommunalt barnevern. I løpet av dette året skal Stortinget behandle denne saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**