Venstre ønsker full gjennomgang av kunstgressprosjektet

Vi lurer både oss selv og Frogns innbyggere om vi godtar pirkingen i overflaten av kunstgressprosjektet som en friskmelding av prosjektstyringen i Frogn, sier Venstres Erik Lundeby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Venstres Helge Simonsen foreslo i kontrollutvalgets møte 4.3. at distriktsrevisjonen skulle gjennomgå kustgressprosjektet i sin helhet. Les mer i Amta…

-Både kostnadsbilde og ferdigstillelse av prosjektet er i sterk utakt med planene, sier Simonsen. Hvordan kan revisjonen konkludere med at "prosjektet framstår i samsvar med kommunens reglement når det gjelder organisering og ansvarsforhold"?

I kontrollutvalget stemte hverken H, Ap eller KrF for Venstres forslag, og H og Ap uttalte til Amta at de var fornøyde med rapporten.

Kontrollutvalget vedtok revisjon av prosjektstyringen i kommunen i fjor, og kunstgressbanen ble valgt som et av prosjektene som skulle revideres.

Erik Lundeby

Erik Lundeby
Foto: Ivar Ruud Eide

-Da kan jo ikke hensikten ha vært å begrense revisjonen til det som skjedde etter at det var blitt klart at alt hadde gått galt? sier Venstres gruppeleder Erik Lundeby.

Venstre mener det kan være mye å lære av å få evaluert også den perioden den politiske byggekomiteen ledet prosjektet, selv om denne styringsmodellen ikke brukes så mye i dag. Også prosessen bak valg av lokalisering mener Venstre det kan være interessant å se på. For eksempel valgte flertallet i komiteen å ikke gå i forhandlinger med vegvesenet om Venstres prioriterte alternativ, nemlig bane på riggtomta – en vesentlig enklere tomt å bygge på.

-Også politikere må være villige til å kikkes i kortene når prosjekter går så galt som kunstgressbanen har gjort, sier Lundeby. Vi kan ikke tro at borgerne i Frogn forventer mindre enn det.

Lundeby utfordrer i et innlegg i Amta 11.3. Høyre og Arbeiderpartiet til å bidra til en full gjennomgang av kunstgressprosjektet. Les innlegget her…

Saken skal også behandles i neste møte i kontrollutvalget, der Helge Simonsen skal få svar på spørsmål han har stilt. Kontrollutvalgets konklusjon blir deretter oversendt kommunestyret, der Erik Lundeby lover at partiet skal følge opp saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**