Vi trenger kandidater til Asker Venstres miljøpris 2013

Asker Venstre har tradisjon for å dele ut en lokal miljøpris på FNs internasjonale miljødag 5. juni. I 2013 er mat tema for miljødagen. Asker Venstre ønsker å dele ut miljøprisen for 2013 til en bedrift, enkeltperson eller organisasjon i Asker som har bidratt til en mer miljøvennlig matproduksjon eller mathåndtering.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


På årets miljødag oppfordrer FN oss til å velge mat med liten belastning på miljøet og kaste mindre mat. Hvert år blir 1,3 milliarder tonn mat kastet – like mye som det produseres i hele Afrika sør for Sahara. Når mat kastes er de ressursene som brukes til å produsere maten sløst bort. Jordas ressurser er allerede presset med en befolkning på 7 milliarder — i 2050 vil befolkningen være om lag 9 milliarder. Se mer på FNs miljøprograms sider: http://www.unep.org/wed/theme/#sthash.NLHstNUg.dpuf.

Asker Venstre ber om gode kandidater! Tidligere vinnere av prisen er blant annet Asker Turlag, Cambi, Asker produkt, Nakuhel, Askeladden tur-orientering og Asker husflidslag.

Frist for å sende inn forslag er 15. mai 2013.

Send forslag med begrunnelse til Asker venstre v/Jostein F. Tellnes, [email protected]. Tlf 47 32 72 51

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**