Jubler for mer autovern

Gunn-Torill Homme Mathisen (V) står gjerne i kø på Storsandveien så lenge det er Statens Vegvesens montering av mer autovern som er årsaken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

 Gunn-Torill Homme Mathisen i Hurum Venstre jubler for mer autovern på Storsandveien.

Gunn-Torill Homme Mathisen i Hurum Venstre jubler for mer autovern på Storsandveien.
Foto: Hurum Venstre

Venstrepolitikeren har tidligere engasjert seg i trafikksikkerheten på fylkesvei 281, Storsandveien. Deler av trafikkutfordringene der har sammenheng med Hurums deltagelse i pilotprosjektet "Hurum — Opplevelser langs veien" (2010).

Prosjektets mål var å åpne opp mot sjøen ved å fjerne vegetasjon mellom Storsand og Filtvet på fv. 281. Selv om utsikten mot sjøen er blitt betydelig bedre for bilistene, mener Homme Mathisen at sikkerheten for den samme gruppen har blitt kraftig svekket.

— Det er ryddet for at det skal bli pent, men da har man samtidig fjernet en del vegetasjon som kunne ha bremset en bil som havner utfor veien. Det har blitt mer åpent, men baksiden er at det er farligere når man kjører av veien, påpeker hun.

Etter flere ulykker der biler er havnet utfor veien har hun tatt til orde for mer autovern på strekningen for å hindre fatale følger og tap av liv. De to mest alvorlige ulykkene skjedde på vinterglatte veier. I januar etterlyste hun via lokalavisen handling. Men beskjeden fra Statens Vegvesen var nedslående: Pengene var oppbrukt. Les i RHA: Ønsker seg mer autovern.

Nå skjer likevel det hun hadde håpet på: Statens Vegvesen setter opp autovern på de mest utsatte stedene.

– Ja, dette er svært gledelig. I utgangspunktet var beskjeden fra Statens Vegvesen at de anså seg som ferdig med trafikksikring på Storsandveien. Når de nå har revurdert dette, så er det bare å takke og bukke. Jeg tror mange innbyggere vil føle seg tryggere på veien neste vinter. Med ustabile kjøreforhold og isete veibane er det lett å få en sleng på bilen, noe som kan føre til at man kjører ut. Med autovern slipper man kanskje å havne i sjøen, sier en svært glad Gunn-Torill Homme Mathisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**