Faglig enighet om menneskeskapte klimaendringer

Når man sitter i et posisjonssamarbeid med FrP, skaper det problemer hver gang ordet klima blir nevnt. I Drammen, som i resten av FrP, er det klimaskeptikerne som sitter i ledelsen av partiet. De stemmer nei hver gang et tiltak blir begrunnet med å skulle hindre klimaendringer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Heldigvis er klimatiltak også bra for å skape bedre byluft, bedre transportløsninger og bedre avfallsløsninger, så FrP sier ikke nei til god politikk, de vil bare ikke kalle det klimatiltak.

Klima

Foto: RH

En ny studie har gått gjennom 12 000 forskningsrapporter. De har tatt med seg klimaskeptikere på gjennomgangen, for å ikke bli stemplet som juksemakere i ettertid. Gjennomgangen viste at 0,3% av studiene konkluderte med at årsaken til klimaendringer var usikker, 0,7% konkluderte med at mennesker hadde liten innvirkning. Over 97% av forskerne som jobber med klima støtter at klimaendringene er menneskeskapte.

Klimautslipp

Foto: David Ritter, sxc.hu

Dessverre kan vi ikke si at den kalde vinteren er et bevis for at det ikke blir varmere. Klimaendringer er mer komplisert enn som så. Vi kan ikke se rundt oss og måle dagtemperaturen. Det vi må se på er globale temperaturer og se på smelting av polis og breer. Det er et faktum at isen smelter på nordpolen, raskere enn tidligere antatt. Det er et faktum at det blir varmere og det er over 97% av forskerne som tror det er vår skyld.

Klima

Foto: Microsoft

Jeg tror ikke FrP endrer mening selv om de ser tallenes klare tale. Jeg må nok fremdeles pakke klimatiltak inn i setninger som "Kollektiv er nødvendig for å unngå køer" eller "Elektriske bilder er viktig for å bedre byluften". Det er helt i orden, for det er ikke FrP’ere jeg skal få til å stemme Venstre. Det er alle dere som vet at miljøtiltak i dag også må inkludere tiltak for å få ned utslipp av CO2.

Ulla Nordgarden
Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**