Frisk luft i lungene

Budstikka har i vår reist flere utfordrende dilemmaer på området natur- og miljøvern. Skal produksjon av fornybar energi har forrang for naturverdier? Blir naturverdier best ivaretatt ved å tilrettelegge for bruk, som tursti rundt Stovivann, eller skal noe få være i fred? Spørsmålene stilles i et leserinnlegg i Budstikka 10.06. av Siri Engesæth, 2.kandidat til Stortinget for Akershus Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


I Asker og Bærum er vi mange som setter pris på å være i naturen, som setter pris på frukt i hagen og på frisk luft i lungene. Frivillige og i hovedsak ubetalte mennesker ivaretar dette for oss. Noen av dem er i natur- eller miljøorganisasjoner, noen i vel, noen er mest opptatt av fuglemangfoldet eller fisken på stang.

Siri Engesæth

Foto: Gisle Bjørneby 2011

Dette med å ta et ansvar utover seg selv er noe viktig og stort i vår kultur.

Venstres politikere i Asker og Bærum tar et ekstra ansvar for natur- og miljøverdiene i samfunnet vårt. Dette gjelder også Venstre nasjonalt. I Stortingsprogrammet vi nylig vedtok står det at Venstre vil følge opp forpliktelsen fra FN’s konvensjon for biologisk mangfold og lage en konkret handlingsplan for å ta vare på vårt biologiske mangfold innen 2015. Det høres kanskje ikke ut som så mye? Men la dere merke til nyheten om biene? Blomstene og biene. Blir det ikke pollenering, blir det ikke epler i hagen!

Global diversity outlook 3 sier vi nå globalt utrydder arter i et tempo 1000 ganger raskere enn det naturlige. Naturmangfoldet som er grunnmuren for økosystemet som gir oss mat, rent vann, ren luft. Eller hva med tilgangen til strandsonen, som på Holmen, og godt vassdragsvern som langs Neselva, Sandviksvassdraget, eller Lysakerelva. Dette syns Venstre er viktig.

Venstre vil ha et samfunn som ikke skader verdier og mennesker som lever i dag, og som ikke gjør uopprettelige skader på økosystem og natur. Tap av arter er uopprettelig. Venstre er for fornybar energiproduksjon og vi er for at alle skal komme ut i naturen, men noen ganger er naturverdiene slik at de må vernes slik at de ikke skal gå tapt. Disse vurderingene tar vi på alvor.

Hvis du avogtil lurer på om det er forskjell på partiene, husk, dette er verdier Venstre vil kjempe for. Verdier jeg vil kjempe for om jeg kommer på Stortinget. Vi skal ha et samfunn hvor vi kan skape verdier, men vi vil også ha et samfunn som gjør det lett å ta grønne valg og som tar vare på ukrenkelige verdier som frisk luft, grønne lunger og blå oaser.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**