Kulturhistorisk skiltprogram i Kvadraturen

Venstre er opptatt av at den kulturhistoriske arven i Kvadraturen skal tas vare på. Den siste tiden har flere av byens borgere engasjert seg for å få bedre skilting og for å gjøre Kvadraturens historie og det Kvadraturen har å by på, mer tilgjengelig -både for Kristiansandere og for turister.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Etter noe undersøkelse viser det seg at ingeniørvesenet jobber med å få på plass nye skilt (veivisere) i Kvadraturen. Disse vil bl.a. gjøre det lettere å finne fram til Kilden, Odderøya og Posebyen. Byselskabet setter også opp et antall skilt på bygninger og steder med historisk verdi. Venstre ønsker at disse positive tiltakene skal videreutvikles -vi synes De Blå Skiltene i Oslo med kart og veivisere + de mobilappene som er satt opp på Odderøya, er spennende. Solveig Nilsen, Venstres representant i byutviklingsstyret, har derfor foreslått at administrasjonen arbeider videre for å gjøre Kvadraturens historie lettere tilgjengelig:

Solveig Nilsen portrett

Foto: WestFoto/Henning Vik

Repr. Solveig Nilsen, V fremmet følgende oversendelsesforslag:
Byutviklingsstyret ber administrasjonen vurdere å utarbeide turkart eller opplevelseskart med bakgrunn i de kulturhistoriske skilt i Kvadraturen som nå etableres. Det bes også om at man vurderer å videreutvikle skiltprogrammet med en mobilapp lik den man nå har etablert på Odderøya.
(Enst)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**