Bystrategi for mennesker og miljø

Drammen kommunes nye bystrategi har et solid merke av Venstres politikk, hvor hovedfokuset er på mennesker og miljø.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Tjenesteproduksjonen i Drammen skal være tilpasset mennesker med sammensatte behov, fra barnehage til eldreomsorg. Tjenestene skal fokusere på forebygging, mer enn skadereduksjon. Dette betyr tidlig innsats i barnehage og skole for å forebygge læringsvansker. Det betyr fokus på folkehelse for mennesker i alle aldre, uteteam for ungdommen og hjemmebesøk for de eldre. Hver innbygger skal sees og få skreddersydd tjenester etter sine behov.

Yousuf Gilani

Foto: Ellen Lysenstøen

Drammen skal vokse ved fortetting langs elva. Kollektivtilbudet skal prioriteres og myke trafikanter skal sikres gode forhold året rundt. Marka skal være lett tilgjengelig for alle. Vi må og skal bli gode på folkehelse, for god helse gir god livskvalitet.

Byen skal vokse uten å miste sin historie. Kommunens kulturminner skal kartlegges og en verneplan skal utformes. Det blir like viktig å ta vare på funkishus og gamle trær, som gamle koselige trehus.

Fjordlinjen fra Tangen til Lier skal transformeres fra rene industriområder til boliger, kontor og mer variert næring. Havna skal være en kompakt byhavn, som skal drive sin aktivitet i et mer variert bylandskap. Dette betyr at også Holmen etter hvert kan inkluderes i transformasjonen og bli en grønn øy i fjordlinja.

Ida Marie Brown Drammen Buskerud Valg 2013

Foto: Ellen Lysenstøen

Drammen blir ikke en rikere kommune i tiden fremover, men med fokus på kompetanse og effektivitet skal innbyggerne likevel få gode tjenester. Venstre har fokus på bærekraft, både innen økonomi og miljø, og vil derfor alltid sørge for ansvarlig, men god tjenesteproduksjon. Drammen 2036 skal være en god kommune å leve i.

Venstre opplever at vi på miljøområdet har fått betydelige gjennomslag i forhandlingene om bystrategien. Et sterkt Venstre fremover vil være viktig for å sikre at bystrategien blir fulgt i enkeltsaker om bl.a. reguleringsplaner og bebyggelsesplaner. Dette er helt avgjørende dersom Bystraegiens viktige mål skal nås om en bedre by for mennesker og miljø.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**