Sp skyter fra hofta og bommer

Det er tydelig valgkamp, dårlige meningsmålinger for SP og behov for medieoppslag når SP og Lundteigen går til personangrep på sine meningsmotstandere i saken om nedleggelse av Sødra Cell på Tofte. Både Søren Zapfe og Lier Høyre (Drammens Tidende) og Gunn-Torill Homme Mathisen og Hurum Venstre (Røyken og Hurums Avis) får gjennomgå 9. juli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Lundteigen er «vonbroten» over varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen og Hurum Venstre som «går inn for nedleggelse av en fabrikk som har jobbet så mye med klimaspørsmålet.»

Det spiller jo liten rolle at fabrikken har «jobbet mye med klimaspørsmålet» når det ikke har vært mulig å få til lønnsom drift. De rødgrønne har sittet med makten i to perioder og har hatt rikelig tid til å bedre rammebetingelsene for fabrikken. Har de gjort det? Nei.

Lundteigen messer fremdeles om at staten må inn på eiersiden. Han har tydeligvis ikke innsett at styret i Sødra har bestemt seg; det blir nedleggelse på Tofte. Driften stopper i august. Statsråd Trond Giske har vært klar på at Sødra ikke var interessert i å selge til den norske stat.

Anne Sofie Riseng

Foto: Ellen Lysenstøen

Anne Sofie Riseng
leder
Hurum Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**