Øygarden: – Det er fint at hun gjør det

I dagens Fædrelandsvennen forteller KrF’s Celina Hagen om slibrige kommentarer om kropp og utseende. Politikeren tar et oppgjør med den kroppsfokuserte hetsen. Venstres Kristin Øygarden er enig og uttaler følgende til avisen: – Det er fint at hun gjør det. De fortjener å bli hengt ut.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Oppslaget tar utgangspunkt i en e-post Hagen mottok og la ut på sin Facebook-side. Fædrelandsvennen har gjengitt teksten i e-posten:

“KrF tror de vet alt om familier. Bare synd at din kropp ikke vil tåle å føde en barn. Du vinner nok uansett stemmer på å være sexy og deilig. Jenter liksom, de burde ikke holde på med en risikosport som politikk, er mer for menn det.”

• Les: Lei av kroppsfokusert hets (Fædrelandsvennen, 11.07.13) #ABO

– Det dreier seg ofte om kropp og utseende, aldri om sak. Jeg skulle ønske at de heller kommenterte mine politiske standpunkter, sier Hagen til Fædrelandsvennen.

Agder-lista Kristin Øygarden

I artikkelen forteller også andre kvinnelige politikere om tilbakemeldinger de får på politiske utspill. Mange opplever å få kommentarer om kropp og utseende. Agder Venstres andrekandidat, Kristin Øygarden, har foreløpig vært skjermet for slike tilbakemeldinger, men forberedte seg på at det kunne komme da hun gikk inn i politikken. Hun ga følgende råd i Fædrelandsvennen:

– Mitt råd er å skape et filter!

• Les også: – Det ligger en enorm maktesløshet i et slikt angrep (www.fvn.no, 11.07.13) #ABO

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**