Skei Grande: – Sørlandet skal med!

I dagens Fædrelandsvennen sier Erna Solberg (H) nei til kollektivsatsing og storbymidler til Kristiansand: – Byen er for liten! Venstre er uenige, og har allerede lagt inn storbymidler til Kristiansand i sine alternative statsbudsjetter. Sammen med KrF går partiet nå til kamp for Sørlandets hovedstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Hans Antonsen

Foto: Silje England

Venstres førstekandidat, Hans Antonsen, vil bruke statlige midler til å utvikle Kristiansandsregionen og Sørlandet. Til Fædrelandsvennen forteller Antonsen hvor viktig det er å regne Kristiansand som en storby:

– De rødgrønne vil ikke, og nå vil heller ikke Høyre. Det er alvorlig.

• Les: Borgerlig slåsskamp om Kristiansands status

Sammen med KrFs Kjell Ingolf Ropstad er han overrasket over Solbergs utspill. Og over reaksjonene fra ordfører i Kristiansand, Arvid Grundekjøn.

– Det undrer meg at Kristiansands ordfører er mer opptatt av å snakke pent om Høyre enn å gå på barrikadene for byen, uttaler Antonsen til Fædrelandsvennen.

Venstres førstekandidat på Agder får støtte fra partileder Trine Skei Grande, som vil slåss for Kristiansand og landsdelen. Partiet har allerede anerkjent kommunen som en storby i sitt alternative statsbudsjett:

– Sørlandet skal med!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**