Venstre tar SKAP: til Stortinget

Fredag besøkte Venstres toppkandidater Lindesnes Næringshage. Der fikk de en presentasjon av regionens planer om å etablere en kreativ folkehøyskole i Mandal. Venstre nå tar saken opp i Stortinget og i den regionale politiske samordningsgruppen. – Dette er i Venstres ånd, sa Hans Antonsen da han var i Mandal.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Hilde Tallaksen i Lindesnes Næringshage presenterte planene for Venstres toppkandidater, som fredag besøkte Mandal i ens ærend for å lære mer om SKAP: Kreativ Folkehøyskole. Tallaksen pekte på prosjektet som et viktig supplement til de allerede eksisterende folkehøyskolene, og ga blant annet følgende eksempel til Lindesnes Avis:

– Det er blant annet 1000 søkere til 90 plasser på Arkitekt- og designhøyskolen (AHO) hvert år, så i påvente av å bli tatt opp kan SKAP: være et verdifullt tilbud.

• Les: Solborg kan bli folkehøyskole

Til Stortinget
Venstres førstekandidat i de to Agder-fylkene, Hans Antonsen, er så overbevist om at dette er så viktig for Lindesnes-regionen at han har bedt Trine Skei Grande ta saken opp med kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV). Det skjer gjennom et skriftlig spørsmål om fremdriften i direktoratets behandling av søknaden.

Hans Antonsen og Unn Liestøl Larsen Mandal

– I tillegg til at jeg har snakket med Skei Grande om å sette dette på dagsorden overfor kunnskapsministeren, tar jeg også med meg temaet i den regionale politiske samordningsgruppen, kunne Antonsen fortelle i lørdagens utgave av Lindesnes Avis.

Kobling til næringslivet
Kristin Øygarden (V) var imponert om den direkte koblingen til næringslivet, både gjennom næringshagen som initiativtaker, og hva dette prosjektet vil kunne tilføre næringslivet i regionen:

– Her ser vi en direkte kobling mellom framtidige arbeidstagere og ressurser, mens næringslivet nærmest kan øse av sin kunnskap, samt også bruke skoletilbudet som en kompetanseressurs i seg selv, sier Øygarden til Lindesnes Avis.

Og får støtte fra Mandal Venstres Unn Liestøl Larsen:

– Vi jobber vilt for å få dette realisert!

 Venstres kandidater og Unn Liestøl Larsen fra Mandal Venstre blir intervjuet av Lindesnes Avis, sammen med Hilde Tallaksen fra Lindesnes Næringshage.

Venstres kandidater og Unn Liestøl Larsen fra Mandal Venstre blir intervjuet av Lindesnes Avis, sammen med Hilde Tallaksen fra Lindesnes Næringshage.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**