Mener fjorden kan redde pendlere

Med nedleggelsen av fabrikken blir flere avhengige av å pendle til Oslo. Hurum Venstre jobber med å inkludere Hurum i båttilbudet inn til hovedstaden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Øverst på ønskelista: Hurtigbåt til Hurum.

Øverst på ønskelista: Hurtigbåt til Hurum.
Foto: privat

– Kollektivtilbudet i Hurum er ikke-eksisterende, mener leder i Hurum Venstre, Anne Sofie Riseng.

I helgen diskuterte hun muligheten for et båttilbud mellom Hurum og Oslo sammen med samferdselsbyråd i Oslo, Ola Elvestuen (V), stortingskandidat Rebekka Borsch (V) og Christian Dyresen fra Hurum Venstre.

Sprengt veinett
Før i tiden var Oslofjorden den viktigste transportåren mellom Hurum og Oslo. I dag må de som pendler til jobb i Oslo kjøre egen bil eller ta bussen.

– Veinettet er sprengt og pendlerne står mye i kø. Et båttilbud vil avlaste veiene, sier Rebekka Borsch.

Per i dag er det bare båtforbindelse mellom Oslo og Hurum i sommermånedene. Borsch forteller at dette er svært populært, og hun er overbevist om at et permanent båttilbud vil bli godt mottatt.

– Pendlerne vil kunne komme seg til Oslo på under en time, mener Borsch.

Les mer i Røyken og Hurums Avis.

 - Vi må kunne få på plass hurtigbåt mellom Oslo og Hurum i 2014, sier samferdselsbyråd i Oslo Ola Elvestuen (V) og stortingskandidat Rebekka Borsch (Buskerud Venstre).

– Vi må kunne få på plass hurtigbåt mellom Oslo og Hurum i 2014, sier samferdselsbyråd i Oslo Ola Elvestuen (V) og stortingskandidat Rebekka Borsch (Buskerud Venstre).
Foto: Tove Hofstad

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**