Borgerlig støtte til SKAP:

Venstre har tidligere engasjert seg i å få på plass en kreativ folkehøyskole i Mandal. Nylig har Trine Skei Grande tatt opp saken med kunnskapsministeren. Nå får saken tverrpolitisk støtte fra de ikke-sosialistiske partiene. I går besøkte Ingunn Foss (H), Hans Fredrik Grøvan (KrF) og Hans Antonsen (V) Mandal for å lære mer om saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Tidligere i måneden besøkte Venstres toppkandidater Mandal – og Lindesnesregionen Næringshage – for å lære mer om prosjektet SKAP: Kreativ Folkehøyskole. Det resulterte i at saken ble tatt opp med partileder Trine Skei Grande, som tok opp saken med kunnskapsminister Kristin Halvorsen gjennom et skriftlig spørsmål om fremdriften i direktoratets behandling av søknaden.

Intetsigende svar

 Hans Antonsen (V) slåss for SKAP:

Hans Antonsen (V) slåss for SKAP:
Foto: Elise Arvesdatter Jensen

Stortingets nettsider finner du både spørsmålet og svaret fra ministeren. Et svar som Venstres toppkandidat Hans Antonsen i dagens Lindesnes Avis beskriver som intetsigende:

– Etter å ha besøkt næringshagen i Mandal i august, fikk jeg Trine Skei Grande til å stille kunnskapsministeren et spørsmål om status for saken i departementet. Men Kristin Halvorsen (SV) leverte da et nokså intetsigende svar.

• Les: Venstre tar SKAP: til Stortinget
• Les: Solborg kan bli folkehøyskole

Det betyr ikke at Venstre har gitt opp saken, som nå skal kjempes sammen med de andre partiene på borgerlig side:

– Dette er en sak vi vil jobbe for når vi forhåpentligvis blir stortingsrepresentanter. Vi vil jobbe i partiene og slåss internt for å få bevilgninger til Sørlandet, sier Hans Antonsen til Lindesnes Avis.

Borgerlig støtte
Etter gårsdagens tverrpolitiske besøk i Mandal var de tre politikerne overbevist om at dette vil være viktig for Sørlandet og en viktig sak for Agderbenken i kommende stortingsperiode. Høyres førstekandidat og ordfører i Lyngdal, Ingunn Foss, får snart kunnskapsministeren på besøk i hjemkommunen, og sier til lokalavisen at hun vil ta opp saken igjen da:

– 29. august kommer kunnskapsminister Kristin Halvorsen til Lyngdal for å åpne ny ungdomsskole der. Jeg skal og benytte anledningen til å stille henne spørsmål om SKAP:.

Og får støtte fra KrFs Hans Fredrik Grøvan, som peker på et udekket behov:

– Den dekker et nytt behov, det finnes ingen folkehøyskole som dette i dag. Det viser seg at mange elever trenger et års pusterom etter videregående, et modningsår der de har tid og plass til å utfolde seg kreativt og kan tenke gjennom hva de ønsker å gjøre videre i livet, sier KrFs førstekandidat til Lindesnes Avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**