Kampen for Kongsberg sykehus etter valget

Verken Ap eller H vil opprettholde Kongsberg som et fullverdig lokalsykehus, men slå sammen Drammen og Kongsberg. Ap ønsker å få oss til å tro at en plassering av nytt sykehus på «aksen Drammen — Kongsberg» vil bety at sykehuset skal bygges utenfor Drammen byområde. Men med den mobiliseringen vi leser om fra Drammen, er det urealistisk å tro på dette.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

 Øystein Senum og Rebekka Borsch kjemper en innbitt kamp for Kongsberg sykehus.

Øystein Senum og Rebekka Borsch kjemper en innbitt kamp for Kongsberg sykehus.
Foto: Tove Hofstad

Hva skal vi da stemme for at vi skal ha størst mulighet til å beholde og utvikle det sykehuset vi har behov for og har fortjent på Kongsberg?

Meningsmålingene viser at det sannsynligvis blir en ny regjering med Erna Solberg som statsminister. Venstre ønsker å delta i regjeringen, og vil selvsagt ta med seg Venstres sykehuspolitikk inn i en slik regjering. Hvor mye gjennomslag Venstre får, vil være avhengig av hvor mange som stemmer på Venstre. Med mange Venstrestemmer bør det være mulig å overbevise Høyre om at vi har behov for både store og små sykehus i framtida.

Venstre er et av de få (eneste?) som i sitt stortingsvalgprogram klart har definert hva et lokalsykehus skal være. Definisjonen gjelder for hele landet, også for Kongsberg sykehus, og innebærer akuttberedskap innen indremedisin, generell kirurgi og enklere ortopedi, fødetjenester samt anestesi tilstrekkelig for kirurgi, akutt indremedisin og fødselshjelp, og i tillegg røntgen og laboratorietjenester som minimum dekker behovet for akuttbehandling.

Tidligere i sommer var Venstres førstekandidat i Buskerud, Rebekka Borsch, og leder Trine Skei Grande, på besøk på Kongsberg sykehus. Der fikk de en god bekreftelse på at Venstres standpunkt om å bevare Kongsberg sykehus som et fullverdig lokalsykehus er riktig. Dersom vi stemmer Rebekka inn på Stortinget fra Buskerud, vil jeg som vararepresentant sammen med henne bli en viktig Kongsbergstemme på Stortinget. Det er viktig for hele Kongsberg og Kongsberg sykehus.

Øystein Senum
Stortingskandidat for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**