Venstre — best i test-partiet!

En av tingene som følger med en valgkamp er at en rekke interesseorganisasjoner foretar dypdykk i partiprogrammene og rangerer partiene etter hvor bra politikk de har på sine områder. Venstre er ganske enkelt «best-i-test-partiet» Gi din stemme til Venstre og la oss bli “best i valg” også!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

 Allerede best i test - nå gjenstår best i valg og da trenger vi DIN stemme!

Allerede best i test – nå gjenstår best i valg og da trenger vi DIN stemme!
Foto: Venstre

På en hel rekke av disse kåringene kommer Venstre svært godt ut. Mest gledelig er at det er på de områdene som vi selv har definert som viktigst for oss: Skole og utdanning, miljø og klima, næringspolitikk og verdiskaping, og ulike aspekter av velferdspolitikken. Venstre er ganske enkelt «best-i-test-partiet».

Noen eksempler:
«Venstre vil satse på fornybart, verne Lofoten og gjøre det lett for folk å ta klimavennlige valg i hverdagen.» Slik oppsummerer Framtiden i våre hender Venstres politikk, i sin store Klimavalg-undersøkelse. Med terningkast 6 topper Venstre listen sammen med andre miljøpartier, som SV og MDG.

Venstre får terningkast 5 i NHOs grundige gjennomgang av partienes politikk for verdiskaping. NHO skriver i analysen at Venstres motstand mot oljeboring i Lofoten og Vesterålen trekker ned. Det lever vi veldig godt med.

«-Venstres program er befriende fri for sektorkjepphester.
Partiet vil satse på kunnskap, innovasjon og lønnsomhet uavhengig av næring i erkjennelse av at politikere ikke er de beste til å plukke vinnere. Partiet evner å kombinere en offensiv næringspolitikk med en god miljøprofil, og har tiltak som gjør at næringslivet i større grad stimuleres til å opptre i miljøet tjeneste», skriver Virke i sin analyse av Venstres program, og gir oss totalkarakteren 5.

Det samme går igjen i en rekke andre kåringer:
Abelia gir Venstre toppkarakter. Venstre får 21 poeng av 21 mulige i undersøkelsen fra Abelia.
IKT-næringens interesseorganisasjon (IKT Norge) mener at «Venstre er fremme på mye og har gode ideer» og kårer Venstre til beste parti sammen med SV.

WWF: – Fire partier skiller seg ut som klare tilhengere av en norsk klimalov: KrF, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Rødt.

Samarbeidsrådet for biologisk mangfold (SABIMA) «hvis kulturlandskap er et viktig miljøtema for deg, bør du helst stemme Venstre, Sp eller SV».

Best på miljø: 5 av 5 poeng (Miljøagentene)
Nest best på økologisk landbruk: 5+: (OIKOS)
Nest best på sykkelpolitikk: 5 (Syklistenes landsforbund)
Venstre med sterkt program for dyrevelferd: 5: (Dyrevernalliansen). NOAH presenterer også Venstre blant de beste partiene.
Best på psykisk helse: 5: (Norsk Psykologforening)
Best på justispolitikk: Venstre topper listen i Advokatforeningens grundige gjennomgang av partienes justispolitikk.
Best på asylpolitikk: 5 (NOAS)
Topp tre på bistand: 4+: (Kirkens Nødhjelp)
Topp tre på livssynspolitikk: 9 av 10 poeng: (Human-Etisk Forbund)

Den viktigste «best-i-testen» kommer imidlertid på valgdagen. Jeg trenger din hjelp de siste 12 dagene. Vi er nært et godt valgresultat og en ny regjering. Når gjelder det bare å stå på dag og natt.

Gi din stemme til Venstre du også!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**