– Nå kan vi gjøre opp den urett som ble gjort

Beboerne på Tofte ble presset til å selge tomtene sine, men området ble aldri brukt til papirfabrikken. Nå vil Venstre rydde opp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Christian Dyresen

Foto: Ellen Lysenstøen

— Vi mener at kommunen nå må gå inn og ta en aktiv rolle, ved å gå i dialog med dem som mistet eiendommene sine, og med fabrikken. Og så må man jo, hvis det er vilje fra begge sider, omregulere dette tilbake til eiendommer, og tilby disse tilbake til de som ble frarøvet eiendommene den gangen, sier Christian Dyresen fra Hurum Venstre.

På begynnelsen av 90-tallet ble flere beboere på Tofte presset til å selge eiendommene sine fordi området skulle brukes til å utvide papirfabrikken. Men på 16 år har ingen ting skjedd, og nå kan fabrikkeierne tjene gode penger på de attraktive eiendommene, etter at Södra Cell Tofte er blitt lagt ned.

— Her ble tydelig enkeltindividene og familiene, som har vært så uheldige å ha disse eiendommene, blitt fratatt disse. Ikke fikk de det de fortjente økonomisk og prosessen var vel kanskje ikke så veldig demokratisk. Det var vel disse 2000 arbeidsplassene som stod i fokus. Det er forståelig, men eierne burde også blitt behandlet på en annen måte. Nå kan vi kanskje gjøre opp den urett som ble gjort, sier Dyresen.

Les hele oppslaget på NRK Østafjells: – Nå kan vi gjøre opp den urett som ble gjort

Les også: Presset til å selge attraktive eiendommer

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**